Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ

Καβάλα 24 Αυγούστου 2013

Το Υπουργείο Παιδείας και  η κυβέρνηση με ταχύτατους ρυθμούς  υλοποιούν τις εντολές της Τρόικας, που  υποβαθμίζουν το  δημόσιο σχολείο και την εκπαίδευση γενικότερα.

Η εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί εξακολουθούν να βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα : Οικονομική εξαθλίωση, πειθαρχικά, διαθεσιμότητες, καθυστέρηση στις υπηρεσιακές μεταβολές,  και τώρα υποχρεωτικές μετατάξεις εκπαιδευτικών της Β/θμιας εκπαίδευσης στην Α/θμια.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της εκπαίδευσης καθορίζονται ελλείμματα και πλεονάσματα σε περιοχές με Υπουργική Απόφαση  που σχεδιάστηκε  και υλοποιείται  με απίστευτη προχειρότητα και ταχύτητα., αυθαίρετα, χωρίς εισηγήσεις των αρμόδιων Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

Αποφάσεις πίσω από κλειστές πόρτες και χωρίς κανέναν έλεγχο. Καταργούνται  θεσμικά όργανα (ΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΔΕ) και μαζί τους κάθε αίσθηση δικαίου. "Αποφασίζουμε και διατάζουμε" από τους κυβερνώντες, τακτικές και στάσεις που μας παραπέμπουν σε άλλες εποχές.

Οι υποχρεωτικές μετατάξεις επηρεάζουν  χιλιάδες συναδέλφους μας τόσο στην Α/θμια όσο και στην  Β/θμια εκπαίδευση. Οι συνάδελφοι της Β/θμιας "εκβιάζονται" να υποβάλλουν αιτήσεις μετάταξης, χωρίς καν να έχουν ιδρυθεί αντίστοιχες οργανικές θέσεις  στα σχολεία της Π.Ε., ενώ πριν από λίγο καιρό απορρίφθηκαν αιτήσεις για εθελούσιες μετατάξεις, όπως και δεν εξετάστηκαν οι αιτήσεις για τις 900 μετατάξεις που είχαν εξαγγελθεί από το Υπουργείο Παιδείας.

Από πού προέκυψαν ξαφνικά  αυτά τα οργανικά κενά;

Πού ήταν κρυμμένα τόσο καιρό; 

Γιατί δεν δόθηκαν εγκαίρως, έτσι ώστε να υπολογιστούν κατά τη διαδικασία των μεταθέσεων του 2013 και να ικανοποιηθούν οι αιτήσεις συναδέλφων της Α/θμιας που για χρόνια δεν καταφέρνουν να μετατεθούν  στις συγκεκριμένες περιοχές με το αιτιολογικό της έλλειψης θέσεων. Ο εμπαιγμός σε όλο του το μεγαλείο.

Αλήθεια, μπορεί να γίνει τοποθέτηση συναδέλφων της Β/θμιας εκπαίδευσης σε οργανικές θέσεις τη στιγμή που δεκάδες συνάδελφοι της Α/θμιας παραμένουν στη διάθεση των τοπικών ΠΥΣΠΕ,  (17 εκπαιδευ-τικοί Φ.Α. στο νομό μας και θα έρθουν με μετάταξη άλλοι 20) λόγω της έλλειψης οργανικών θέσεων; Είναι αδιανόητο να συσταθούν νέες οργανικές θέσεις και οι συνάδελφοι αυτοί να παραμείνουν στη διάθεση με τον κίνδυνο της πιθανής διαθεσιμότητας.

Επιβάλλεται να γίνουν άμεσα συμπληρωματικές μεταθέσεις μόνο για τις ειδικότητες των εκπαιδευτικών της Φυσικής Αγωγής, Μουσικής και Αγγλικών της Α/θμιας, ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα να μετατεθούν σε περιοχές της προτίμησής τους και στη συνέχεια οι μετατάξεις της Β/θμιας εκπαίδευσης.

Οι εκπαιδευτικοί είναι άνθρωποι και όχι αριθμοί και θα πρέπει τουλάχιστον να αντιμετωπίζονται με όρους αξιοπρέπειας.

 

Δημοκρατική Συνεργασία

Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου