Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Διαδικασίες για τη νέα σχολική χρονιά

Συναδέλφισσες  και συνάδελφοι
   Σε λίγες ημέρες ξεκινάει μια καινούρια σχολική χρονιά και εύχομαι σε όλους σας, υγεία και κάθε επιτυχία σε όλες τις σχολικές και μη δραστηριότητες σας.
   Ιδιαίτερες θα ήθελα να είναι οι ευχές μου,  στους νέους Διευθυντές και Διευθύντριες που ανέλαβαν από 1η  Αυγούστου τα καθήκοντά τους και ειδικά σε όσους αναλαμβάνουν για πρώτη φορά καθώς και σε αυτούς που αναλαμβάνουν καινούριες σχολικές μονάδες.
  Πριν όμως ξεκινήσει ουσιαστικά η νέα σχολική χρονιά, αρχίζουν οι διαδικασίες τοποθετήσεων όσων συναδέλφων έχουν εκκρεμότητες με τις τοποθετήσεις τους .
  Όπως είναι ήδη γνωστό μέχρι τις 25 Αυγούστου αναμένεται να ανακοινωθεί και η β΄ φάση αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ. Αυτό σημαίνει ότι αμέσως μετά αρχίζει η διαδικασία των σχολείων όπου υπάρχουν  λειτουργικές υπεραριθμίες και λειτουργικά κενά. Στα σχολεία που υπάρχουν λειτουργικές υπεραριθμίες θα κληθούν όλοι οι συνάδελφοι να δηλώσουν εάν επιθυμούν ή όχι να κριθούν υπεράριθμοι. Αμέσως μετά το ΠΥΣΠΕ θα κρίνει ονομαστικά τους συναδέλφους αυτούς, οι οποίοι στην επόμενη φάση  θα δηλώσουν στα λειτουργικά κενά που θα τους δοθούν με βάση τις ομάδες και τις όμορες αυτών, αυτή τη φάση με μόρια μετάθεσης.
  ΠΡΟΣΟΧΗ όμως να γνωρίζουν οι συνάδελφοι ότι όταν στην ομάδα τους υπάρχει κενό δεν έχουν το δικαίωμα μετακίνησης σε όμορη ομάδα. Αντίθετα αν τα κενά που υπάρχουν στη ομάδα όπου ανήκουν καταλειφθούν από άλλους συναδέλφους τότε έχουν το δικαίωμα να καταλάβουν σύμφωνα με τα μόρια τους κενό όμορης ομάδας.

  Θα ήθελα να επισημάνω ότι πρόταση μου προς το Υπηρεσιακό Συμβούλιο θα είναι, ότι όσοι συνάδελφοι δεν καταφέρουν να τοποθετηθούν σε αυτή τη φάση, να παραμείνουν στα σχολεία από όπου κρίθηκαν υπεράριθμοι και να τοποθετούνται με σειρά προτεραιότητας στα κενά που θα δημιουργηθούν και όχι να μεταβούν στο σύνολο των αποσπασμένων με αποτέλεσμα όπως πέρυσι να βρεθούν στη Θάσο.  
  Όταν τελειώσει αυτή η διαδικασία τότε θα ξεκινήσει η διαδικασία των τοποθετήσεων των αποσπασμένων , εντός  και εκτός , συναδέλφων με μόρια απόσπασης αυτή τη φορά.
  Ταυτόχρονα με όλα αυτά θα τοποθετηθούν και οι συνάδελφοι ειδικοτήτων που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ στα λειτουργικά κενά που υπάρχουν και θα ανακοινωθούν και οι διαθέσεις   αυτών.

  Παρακαλώ πολύ για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου