Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ


     Αποφάσισα σήμερα να σας ενημερώσω για την πολύ δύσκολη διαδικασία που ζήσαμε φέτος κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεων των συναδέλφων και συναδελφισσών όλων των ειδικοτήτων.  Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να εξάρω την τεράστια προσπάθεια που καταβλήθηκε από όλους τους συναδέλφους που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Διεύθυνση Π.Ε.  , η οποία έχει εντελώς αποψιλωθεί από υπαλλήλους, οι οποίοι επί πολλές ημέρες δούλευαν έως και 18 ώρες ημερησίως για να καταφέρουν να φέρουν σε πέρας όλες αυτές τις υποχρεώσεις.

          Ξεκινώντας την ενημέρωση θα ήθελα να σας κάνω γνωστό ότι σύμφωνα με το άρθρο 11 του Π.Δ. 1/2003 το ΠΥΣΠΕ έχει ένα σύνολο  αρμοδιοτήτων μέσα στις οποίες δεν είναι ο λειτουργικός υποβιβασμός των σχολικών μονάδων. Σε αυτή βέβαια τη διαδικασία ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε.  Καβάλας, προς τιμήν του,  ζήτησε τη γνώμη των αιρετών η οποία ως ένα σημείο έγινε αποδεκτή.

         Μετά απ’ όλα αυτά ξεκίνησε η διαδικασία των τοποθετήσεων όλων των ειδικοτήτων, όλων των κατηγοριών (οργανικά υπεράριθμων, λειτουργικά υπεράριθμων, από διάθεση, των μεταταγμένων και αποσπασμένων).  Φέτος δεν είχαμε καθόλου αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ στους δασκάλους και τους εκπαιδευτικούς Φ.Α.  για το λόγο ότι, μετά τις τοποθετήσεις των τριών πρώτων κατηγοριών δεν απέμειναν κενά. Περιορισμένες αποσπάσεις πραγματοποιήθηκαν στις υπόλοιπες κατηγορίες λόγω του πολύ μικρού αριθμού αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.  

      Από την πληροφόρηση που έχω, επόμενη φάση αποσπάσεων θα πραγματοποιηθεί για πολύ μικρό αριθμό, κυρίως για ειδικές κατηγορίες καθώς και για κάποιες ειδικότητες αλλά  μετά την επόμενη φάση μετατάξεων. 

       

      Κατανοώ και καταλαβαίνω την πολύ δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται φέτος ένας  τεράστιος αριθμός συναδέλφων. Αιτία όλων αυτών είναι η αναλγησία του Υπουργείου, το οποίο μέσα από τις παλινωδίες και την ανεπάρκειά του  δημιουργεί μεγάλα προβλήματα  σε όλους  τους συναδέλφους και τους υποχρεώνει σε ακραίες λύσεις όπως αυτή της άδειας άνευ αποδοχών την οποία από εδώ και στο εξής θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά.

      Τελειώνοντας επίσης ενημερώνω τους συνάδελφους και  τις συναδέλφισσες εκπαιδευτικούς Φ.Α.   ότι μετά τις τοποθετήσεις είχαμε ένα πλεόνασμα 18 εκπαιδευτικών, οι οποίοι τοποθετήθηκαν προσωρινά στα ολοήμερα ΕΑΕΠ και σε κενά αγγλικών!!!!! Ειλικρινά δεν γνωρίζω τι μπορεί να προκύψει με αυτούς τους συναδέλφους στο άμεσο μέλλον.

     Τέλος επειδή προβλέπω ότι η χρονιά θα συνεχιστεί με αξεπέραστες δυσκολίες και η κατάσταση που βιώνουμε δεν πρόκειται να ομαλοποιηθεί, θεωρώ απαραίτητη τη συμμετοχή όλων μας στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη και την Πέμπτη 18 και 19 Σεπτεμβρίου.

      Ελπίζοντας να μην σας κούρασα, σας διαβεβαιώνω ότι προσπαθώ και θα συνεχίσω να  είμαι πάντα κοντά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου