Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ ΠΤΥΧΙΩΝ


Καβάλα 18-10-2013

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. της ΔΟΕ για τη συγκρότηση του σε σώμα με την συμμετοχή όλων των παρατάξεων με βάση τη δύναμη τους όπως αυτή καταγράφηκε στην 82η Γ.Σ. του κλάδου μας, οι παρατάξεις των Παρεμβάσεων-Ανταρσία, του ΠΑΜΕ  και του ΕΡΑ-Σύριζα, επέλεξαν την αποχή από τις θέσεις ευθύνης και όλα αυτά τη στιγμή που η στάση τους στην ΟΛΜΕ ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη, με αποτέλεσμα την αδυναμία συγκρότησης νέου Δ.Σ., για δύο μήνες.

Ακόμη και μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και ενώ τα προβλήματα στην εκπαίδευση γιγαντώνονταν, αυτές οι δυνάμεις της συνδικαλιστικής ανευθυνότητας, συνέχισαν να επενδύουν στα προβλήματα, αντί να προσπαθούν για τη λύση τους.

Εκτός από τα παραπάνω, άξια απορίας είναι και η στάση των ίδιων συνδικαλιστών (των Παρεμβάσεων-Ανταρσία, του ΠΑΜΕ  και του ΕΡΑ-Σύριζα) στο θέμα της εξομοίωσης, που τέθηκε σε Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., κατόπιν αιτήματος του Συλλόγου μας.

 Ο Σύλλογος μας, μετά από πρόταση της Παράταξής μας, θέλοντας να δώσει την ευκαιρία σε όσους συνάδελφους ήθελαν να εξομοιώσουν τα πτυχία τους,  συγκέντρωσε τα ονόματα συναδέλφων που επιθυμούσαν την εξομοίωση και πρότεινε σε συνεργασία με όμορους νομούς την πραγματοποίηση της εξομοίωσης σε ένα πανεπιστημιακό τμήμα της Περιφέρειάς μας.

Όταν λοιπόν αυτό το θέμα που συνεχίζει να απασχολεί ένα μεγάλο ποσοστό των συναδέλφων μας σε όλη τη χώρα , τέθηκε σε ψηφοφορία σε συνεδρίαση της Δ.Ο.Ε., οι  συνδικαλιστές  αυτοί (ενώ οι ίδιοι είναι κάτοχοι πτυχίου εξομοίωσης) δεν το ψήφισαν χωρίς μάλιστα να επιχειρηματολογήσουν.

Η Δημοκρατική Συνεργασία  αναρωτιέται αν οι άνθρωποι αυτοί είναι συνάδελφοι που ενδιαφέρονται για τα δικαιώματα των συναδέλφων μας και καταγγέλλει την αδιάφορη και  ανεύθυνη στάση τους καθώς και το αντισυναδελφικό πνεύμα που προκύπτει μέσα απ΄     αυτή.

Πού είναι η ενότητα όλων, που οι ίδιοι διατείνονται ότι επιβάλλεται στους δύσκολους καιρούς που περνάμε όλοι;

Φτάνουν πια τα κροκοδείλια δάκρυα.

Αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και κυρίως εντιμότητα προς όλους και για όλα. Δυστυχώς σ΄ αυτές τις δύσκολες μέρες κάποιοι δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο και τις αληθινές τους επιδιώξεις μέσα απ΄ τον συνδικαλισμό.

 

Από τη συντονιστική επιτροπή
 
 
 
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου