Πέμπτη 11 Απριλίου 2013


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

            σύμφωνα με τα άρθρα 4 και 12 του Π.Δ. 50/96 μέχρι 10 Μαρτίου έπρεπε να καταρτισθούν και να αποσταλούν στο Υπουργείο από τα οικεία  ΠΥΣΠΕ  οι πίνακες με τα οργανικά κενά κατά περιοχή μετάθεσης και μέχρι τις 31 Μαρτίου να συνεδριάσει το ΚΥΣΠΕ, προκειμένου να πραγματοποιήσει τις μεταθέσεις του 2013.

                  Μέχρι σήμερα 10/4 τίποτε από τα προβλεπόμενα δεν έχει δρομολογηθεί, ούτε συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ έχει προσδιορισθεί. Με τον τρόπο αυτό το Υπουργείο καταργεί ένα θεσμοθετημένο όργανο όπως είναι το ΠΥΣΠΕ και φυσικά όλα αυτά τα στοιχεία θα τα αντλήσει από το survey. Δηλαδή ένα συλλογικό όργανο διοίκησης αντικαθίσταται από πίνακες και αριθμούς.

          Αλλά για ποιες μεταθέσεις μιλάμε όταν μέχρι σήμερα:

Ø      Δεν έχουν ξεκινήσει οι μεταθέσεις των ειδικών κατηγοριών.

Ø      Δεν έχει αποσαφηνιστεί η οργανικότητα των σχολικών μονάδων, αφού σύμφωνα με έγγραφό του Υπουργείο Παιδείας (αρ.πρωτ.44506/Δ4/2-4-2013) το οποίο ζητά από τους περιφερειακούς Δ/ντές Εκπαίδευσης να «δικαιολογήσουν» μέχρι 5/4/2013 την οργανικότητα των σχολικών μονάδων, αφού όπως διαπίστωσε μετά από έλεγχο στο survey!!! «... μεγάλος αριθμός σχολικών μονάδων διατηρεί αυξημένη οργανικότητα, η οποία είναι δυσανάλογη με το μαθητικό δυναμικό που έχει στο ενεργητικό της...».

Ø      Δεν έχουν γίνει οι μετατάξεις οι οποίες λογικά θα πρέπει να προηγηθούν των μεταθέσεων και το κυριότερο..

Ø      Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη το αυξημένο ωράριο των εκπαιδευτικών που θα ισχύσει από τη νέα σχολική χρονιά. Η αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών σύμφωνα με σενάρια που κυκλοφορούν θα  είναι 2 ώρες.

        Όλα αυτά δημιουργούν ένα πολύ θολό τοπίο που δημιουργεί την βεβαιότητα για ένα  μαύρο Σεπτέμβρη ο οποίος μας περιμένει. 

       Η άποψη μου είναι ότι με τον τρόπο αυτό το Υπουργείο θέλει, στηριζόμενο καθαρά σε λογιστικές πρακτικές και όχι στην αναβάθμιση της παιδείας, να προχωρήσει στην περαιτέρω υποβάθμιση και συγχώνευση σχολικών μονάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου